Wat is Sesshin?

Sesshin is een zen-retraite en betekent “éénheid van geest”. Het is een uitstekende manier om je meditatie te verdiepen in een groep. We brengen de tijd in stilte door in ‘Noble Silence’. Dat betekent dat we niet spreken, of wanneer noodzakelijk uit het zicht, maar wel oogcontact hebben met elkaar. De zazen meditatieperiodes worden afgewisseld met kinhin (loopmeditatie), samu (werkmeditatie) en rust.

Elke dag is er een teisho (dharma talk). Verder is er daisan (persoonlijk onderhoud met de leraar). Iedereen met meditatie ervaring is welkom. De maaltijden zijn vegetarisch en in stilte. 

Dagelijks is er gelegenheid om te wandelen.

Centraal in de sesshins van onze One Heart Sangha staat de warme sfeer en de verbondenheid met elkaar. Tijdens onze sesshins doen we een metta contemplatie voor familieleden, vrienden en medemensen die onze steun kunnen gebruiken.

We houden om de twee maanden sesshin. Een weekend-, meerdaagse- of stad-sesshins in ons eigen huis. En daarnaast gaan we twee keer per jaar naar De Dieken in Holten waar we ons terugtrekken in de natuur voor een weeksesshin.

Kijk voor het programma van de sesshin in de agenda.

Bij deelname aan een sesshin ontvang je een mail met daarin informatie en kosten. Er is een richtbedrag waarmee de onkosten worden betaald (kost en inwoning). Daarnaast is er de gelegenheid om dana te geven voor de leraar. Zie daarvoor de uitleg bij dana.

Een weeksesshin is doorgaans 525 euro

Een weekend in eigen huis is 110 euro

Een meerdaagse in eigen huis is 60 euro per dag, een vierdaagse is 200 euro.

Aanmelden kan via mail naar ingrid@oneheartsangha.nl