One Heart Sangha

Een sangha is een groep mensen die gezamenlijk meditatie beoefenen. Door dit samen te doen en te delen wordt de individuele beoefening versterkt.

De naam One Heart Sangha vormt het hart van onze visie om te leren leven vanuit hart-geestverbinding. Dit is één van de uitgangspunten van de oorspronkelijke boeddhistische beoefening. Voor de westerse mens is dat vaak geen uitgangspunt maar een aandachtspunt.

Doordat we in 2017 zijn verhuisd naar de C.A.Thiemestraat werd de sangha intiemer. Drie jaar daarvoor is er een verandering en groei in intimiteit in gang gezet door aan te sluiten bij de White Plum Asangha, opgericht door Hakuyu Taizan Maezumi Roshi. Eén van zijn opvolgers, Catherine Pagès Genno Roshi oprichtster van de Dana Sangha in Parijs, is een grote inspiratiebron voor onze sangha.  Michel Plein Ciel Oltheten Sensei is een opvolger van haar, hij geeft leiding aan en is oprichter van de Zen Heart Sangha in Den Haag. Hij is de directe leraar van Ingrid Miroir de Joie Roelofs.

Zen Centrum Arnhem heeft een transmigratie doorgemaakt in de jaren vanaf 2015. De verhuizing en daarmee de sangha te vestigen in het huis van Ingrid Roelofs, de leider van de One Heart Sangha, is deze intimiteit geïntensiveerd.

In de White Plum Asangha staan ontwikkeling van relaties en intimiteit centraal.

We voelen ons zeer thuis in ons nieuwe huis, in deze zenlineage, en met de naam One Heart Sangha.